Verzekeringen

Bij Lispet heeft u de keuze uit de volgende muziekverzekeringen:

Instrumentenverzekering

Graag vertellen wij u wat meer over onze instrumentenverzekering.

De muziekverzekering verzekert uiteraard de instrumenten van uw muziekvereniging.

Daarnaast kan verzekerd worden: bladmuziek, de uniformen, vaandels, lessenaars, stoelen, opbergkasten (in eigendom van de vereniging) et cetera.

Ook de eigen muziekinstrumenten van de leden (zelfs van niet leden) verzekeren wij zolang het gebruik maar hobbymatig is.

 

Welke schadegevallen zijn verzekerd?

Schade als gevolg van geheel of gedeeltelijk verlies en beschadiging van de muziekinstrumenten ongeacht de oorzaak.

Dus, verlies, diefstal, brandschade, instorting, storm, transport, laten vallen van het instrument et cetera valt onder de dekking van de verzekering.

 

Wat is niet verzekerd?

Bewust schade toebrengen aan het instrument, schade als gevolg van normaal gebruik en slijtage.

Ook het springen van trommelvellen, snaren en schade als gevolg van oorlogsgeweld en dergelijke is niet verzekerd.

Waar zijn de bezittingen verzekerd?

Onverschillig waar zij zich bevinden, mits binnen Europa. Dus ook bij de leden thuis, in het

repetitielokaal of tijdens een concours.

Dekking buiten Europa kan verzekerd worden maar dan tegen een premieverhoging.

Hoe wordt het te verzekeren bedrag vastgesteld?

Uitgangspunt van de verzekering is de huidige aanschafwaarde van de te verzekeren instrumenten en/of goederen.

Hoe te handelen bij schade?

Geef een eventuele schade direct door. U kunt ook ons schadeformulier hiervoor gebruiken.

Tip

Als ervoor gezorgd is dat het verzekerde bedrag in overeenstemming is met de cataloguswaarde op het moment van schade dan zullen de volledige reparatiekosten worden vergoed of, als de reparatie niet meer mogelijk is, de waarde van het instrument.

Offerte

Als u een offerte wenst te ontvangen maak een lijst van hetgeen verzekerd dient te worden (liefst in excel) en mail dit naar info@jjlispet.nl, u ontvangt dan een vrijblijvende offerte.

Overige verzekeringen

Uiteraard begrijpen wij dat uw aandacht in eerste instantie uitgaat naar het verzekeren van de muziekinstrumenten.

Maar minsten zo belangrijk zijn de volgende verzekeringen:

-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;

-bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering;

-alsmede de collectieve ongevallen- en groepsreisverzekering.

Waarom deze verzekering?

In verenigingsverband kan er- zo leert de dagelijkse praktijk- nog al eens wat mis gaan waardoor mensen letsel oplopen of schade lijden aan hun eigendommen. Als dat het gevolg is van eigen schuld van de betrokkene komt een aansprakelijkheidsverzekering niet in het geding. Veelal echter is de schade toerekenbaar aan iemand anders, iemand die bij de vereniging hoort. Dan moet de vereniging de schade vergoeden uit eigen middelen. Zoiets komt altijd ongelegen. Vooral als het om hoge bedragen gaat.

De functie van een aansprakelijkheidsverzekering is het opvangen van financiële gevolgen van fouten of vergissingen. Het gaat dus om het veilig stellen, het beschermen van die “eigen middelen.” De wet zegt immers dat degene die aan ’n ander schade toebrengt voor die schade moet opkomen. Dit gaat weliswaar niet in alle gevallen op, maar toch in meer gevallen dan men wel denkt.

Wat zegt de wet er precies over?

Dat is niet in kort bestek uiteen te zetten. Bij verenigingen zal het in het algemeen gaan om zo genaamde wettelijke aansprakelijkheid: als de toegebrachte schade redelijkerwijs is toe te rekenen aan de veroorzaker, komt de schade voor diens rekening, of voor rekening van degene die voor het doen en laten van die veroorzaker verantwoordelijk is. Besturen zijn krachtens de Wet verantwoordelijk voor het doen en laten van verenigingsleden. Zo zijn er nog allerlei andere situaties denkbaar waarbij men moet opkomen voor de schade die door anderen is toegebracht.

Welk verzekerd bedrag?

Wij gaan uit van een verzekerd bedrag van € 2.500.000,–, voor Europadekking.

Wie kunnen er een beroep op de polis doen?

Bestuur, ondergeschikten, vrijwillige medewerkers en desgewenst ook de leden zijn allen verzekerd op de polis. Bij de verzekering incl. aansprakelijkheid leden, gaat in geval van schade hun eigen particuliere verzekering (AVP) voor.

Wanneer is er dekking?

­Deze polis geeft dekking als er eerst aan enkele voorwaarden is voldaan.

*het moet gaan om toegebrachte letsel of overlijdensschade, of beschadiging,

vernietiging of verdwijnen van zaken.

*de schade moet in principe zijn ontstaan binnen de geldigheidsduur van de verzeke­ring, waarbij het mogelijk is dat de oorzaak van de schade voor het begin van de verzekering ligt.

*de schade moet zijn toegebracht door een of meer van de in de polis genoemde verzekerden, in de verzekerde hoedanigheid.

*er moet niet een in de polis genoemde uitsluiting gelden.

ER IS POLISDEKKING WAT DAN?

Ervan uitgaande dat aan de genoemde voorwaarden is voldaan zijn er twee mogelijkheden.

*de verzekerde wordt terecht aansprakelijk gesteld. In dat geval neemt de verzekeraar de betalingsverplichting over.

*De verzekeraar is van oordeel dat de aansprakelijkheidstelling ten onrechte ge­schiedt. Verzekerde zal dan- desnoods tot in rechte- worden bijgestaan om de claim te bestrijden. De verzekerde geniet dan derhalve rechtsbijstand! De verzekeraar betaalt de daaraan verbonden kosten.

EEN AANTAL BELANGRIJKE VOORWAARDEN.

In een aansprakelijkheidspolis gelden in het algemeen uitsluitingen met betrekking tot motorrijtuigen, gemotoriseerde vaartuigen, luchtvoertuigen, molest, atoomkernreactie, opzet en vermogensdelicten. ( zie hiervoor de polistekst.)

ZAKEN ONDER OPZICHT.

Normaal is schade aan zaken van derden die in huur, beheer, bewaring, gebruik of vervoer gegeven zijn van de verzekering uitgesloten.

Voor de verzekeringnemer maken we hierop een uitzondering en wel ten aanzien van zaken die in huur zijn of in gebruik. Daarbij gaat het om zowel roerende als onroerende zaken. Er is dan een eigen risico van € 250,00 per gebeurtenis.

Deze dekking is belangrijk omdat vaak de werkzaamheden of de verenigingsactiviteiten plaatsvinden in gebouwen of lokalen die niet in eigendom aan de verzekeringnemer toebehoren.

Als u de premie van deze verzekering wilt weten, vult u het premieberekeningsformulier in.

U kiest voor de branche zorg en welzijn en dan voor beroep muziekschool.

U kunt zelf kiezen of u inclusief de leden wilt verzekeren of exclusief.

Het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) en de bestuurdersaansprake­lijkheidsverzekering is dat een AVB vooral materiaal en letselschade dekt en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiele schade waarvoor tegen­woordig een bestuur aansprakelijk gesteld kan worden volgens de wet ( b.v. financieel wanbeleid).

Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen. Dan sturen wij u een aanvraagformulier.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verzekering afsluiten

Vul jouw gegevens in, wij zullen contact opnemen om een afspraak in te plannen